Meteorologii anunță că vremea se încălzește, iar valorile termice înregistrate în toată țara vor fi mult prea mari pentru această perioadă. Va fi primăvară în toată regula la final de ianuarie, susține ANM.

Vremea va fi neobișnuit de caldă pentru sfârșit de lună ianuarie, când sunt așteptate temperaturi ce ajung până la 15, poate chiar 16 grade Celsius. În primele zile ale săptămânii vor mai fi ploi și temperaturi negative, însă vremea se va încălzi treptat.

”Vom avea 14-15 grade în a doua jumătate a săptămânii, chiar și în București. Diminețile vor fi cețoase, cu precipitații lichide și care pot determina producerea de polei în Moldova și Transilvania. În perioada următoare scăpăm de ploaia înghețată. Mâine dimineață, mare atenție în zona montană, acolo unde vor fi intensificări importante ale vântului. Trebuie să monitorizăm cantitățile de precipitații și să luăm în considerare riscul de avalanșă” a anunțat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Și la munte mai sunt așteptate câteva ninsori, mai ales la începutul săptămânii, însă acestea se reduc începând de joi. Primele zile ale lunii februarie aduc temperaturi neobișnuite pentru această perioadă, cu maxime ce ating 15-16 grade Celsius.

Chiar și la munte nu vor mai fi minime ce trec de pragul înghețului, iar soarele va fi tot mai prezent. (Sursa: Antena 1)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.