Vremea se răceşte accentuat la sfârşitul săptămânii, iar ploile şi burniţa se vor semnala în majoritatea regiunilor. La munte vor predomina ninsorile. În următoarlee 4 săptămâni, conform prognozei ANM, vremea va fi rece, cu valori mai coborâte în sud-estul ţării.

Joi, 19 noiembrie, conform meteorologilor, în regiunile sudice şi sud-estice, nebulozitatea va fi în general persistentă şi pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe sau burniţă, cu o probabilitate mai ridicată în Dobrogea. În restul ţării, cerul va fi variabil ziua, iar din a doua parte a nopţii în vest şi nord-vest vor fi înnorări temporare şi izolat, ploi slabe. La munte vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, local în zona montană, dar temporar şi în nordul Moldovei şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 12…13 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime, în general, între -4 şi 4 grade. Mai ales dimineaţa şi noaptea, local în zonele joase de relief, va fi ceaţă sau nori joşi.

La Bucureşti, cerul va mai mult noros, însă probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţă va fi redusă. Vântul va sufla moderat ziua şi slab în restul intervalului. Temperatura aerului va fi în scădere uşoară faţă de intervalul anterior, astfel că maxima va fi de 7…9 grade, iar minima de 1…3 grade, posibil mai coborâtă în zona preorăşenească.

Vineri, conform ANM, în vestul, nordul şi centrul ţării valorile termice diurne vor fi în scădere, astfel că în marea lor majoritate se vor situa uşor sub cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări, mai persistente în jumătatea de nord unde temporar se vor semnala precipitaţii, la început sub formă de ploaie, iar noaptea şi lapoviţă sau ninsoare, cu o probabilitate mai ridicată în Transilvania şi în dealurile Moldovei.

În restul teritoriului, ploi slabe se vor semnala pe areale mai restrânse, în a doua parte a zilei în Banat, iar noaptea cu precădere în nordul Olteniei şi al Munteniei. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană şi local în regiunile estice şi în vestul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 9 grade, iar cele minime, în general, între -3 şi 4 grade.

Şi în Capitală, vineri, se anunţă tot frig. Cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a nopţii probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. P

Prognoza meteo lunară

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a anunţat că în săptămâna 16-23 noiembrie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, posibil uşor mai coborâte în regiunile estice. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile vestice, dar şi excedentar în extremitatea de sud-est a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 23.11.2020 – 30.11.2020

În săptămâna 23.11.2020 – 30.11.2020 temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 30.11.2020 – 07.12.2020

În săptămâna 30.11.2020 – 07.12.2020 temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor deficitar în jumătatea vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 07.12.2020 – 14.12.2020

În săptămâna 07.12.2020 – 14.12.2020 valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate în zonele montane. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.