Cred că nimic nu se potrivește mai bine cu viața omului ca vremea specifică, altădată, celor patru anotimpuri și pentru că haosul meteorologic care a cuprins planeta tinde să treacă acest lucru în uitare, m-am gândit să vă ofer câteva paralele interesante între vreme și dragoste.

Înainte de a purcede la demonstrația punctului de vedere, cred că e cazul să lămuresc ce înțeleg eu atunci când spun dragoste, deoarece cuvântul nu are aceleași semnificații pentru toată lumea. Dragostea este sentimentul care schimbă realitatea, care basculează rațiunea până la nivelul în care toate valorile în jurul cărora ne construiam viața sunt înlocuite de persoana iubită. Dacă încă nu ați întâlnit acest moment, orice altă definiție a dragostei folosiți în viață este greșită. Ca să nu provoc dezbateri, mă voi referi numai la experiențele personale, iar orice asemănare cu viața voastră nu este deloc întâmplătoare.

Primăvara dragostei este un tumult de sentimente îndeobște stăpânit de patimi și concepții greșite moștenite ereditar. Trăim de multe ori două sau chiar mai multe sentimente de dragoste concomitent, măcinați între pofte și rațiune, mereu nemulțumiți de ceea ce avem, mereu la vânătoare de mai mult, într-o risipă de energii pe care mai târziu o vom regreta. Dragostea copilăriei are mireasmă de iarbă proaspăt cosită și gustul amar al nereușitei, e efemeră ca un ghiocel și, în cele mai multe cazuri, e pură ca un izvor cristalin sau ca zăpada proaspăt așternută. Deși rareori durează mai mult de un an, memoria primei dăți, când rațiunea proprie s-a circumscris unei persoane de sex opus, ne însoțește prin viață.

Vara dragostei apare pe la sfârșitul adolescenței, dacă apare vreodată. Sentimentul este covârșitor, te obligă să te demolezi și să te reconstruiești de asemenea manieră încât să corespunzi viselor persoanei iubite și este cu atât mai puternică cu cât realizezi mai repede că să câștigi înseamnă să renunți la eu în favoarea lui noi. Dragostea verii miroase a căpiță de fân, are gustul dulce al unui fruct pârguit, iar floarea potrivită este floarea soarelui, deoarece atâta vreme cât durează, vei face orice să fii cu fața spre persoana iubită. Sunt mulți oameni care confundă dragostea cu căsătoria și mulțumirea cu fericirea, dar numărul în creștere al divorțurilor și numărul familiilor care-și macină nemulțumirile în ani lungi de obidă, e prea mare pentru ca ei să aibă dreptate.

Cum subiectul este prea vast pentru un singur articol, vă rog să-mi permiteți să revin cu restul anotimpurilor cu un alt prilej. Dați-mi voie să vă reamintesc că vorbeam numai despre mine și experiența mea.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.