Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a decis! Prețurile gazelor naturale se vor modifica începând cu 1 aprilie.

Mai precis, începând cu a doua lună de primăvară, românii ce au contract cu operatorul economic Engie România SA vor plăti mai mult pentru energie. ANRE a hotărât ca și clienții acestei companii să dea cu 1,2 bani/kWh mai mult. Astfel, dacă un consumator a avut până acum factura de 300 lei, inclusiv TVA, atunci noua factură va fi de 330,48 lei.

„Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa de joi, 29 martie 2018, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici. În conformitate cu metodologiile de tarifare, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale înregistrează următoarea evoluţie: pentru 34 din cei 36 de operatori economici deţinători de licenţă de furnizare a gazelor naturale care au şi clienţi reglementaţi, preţurile aplicate clienţilor casnici reglementaţi rămân aceleaşi. Pentru operatorul economic Engie România SA se va înregistra o creştere de preţ pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici, creştere datorată, în principal, corecţiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce înseamnă o creştere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh”, se arată într-un comunicat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.