După ce la finele anului trecut Primăria anunța că Ansamblul „Ciprian Porumbescu” va putea fi găzduit în clădirea noului Centru Cultural Bucovina, se pare că lucrurile s-au cam schimbat pentru artiștii ansamblului.

După câte se pare, nu există destul spațiu în clădirea centrului cultural, drept pentru care Primăria a decis să ofere spre utilizare ansamblului artistic o altă locație.

Ar fi vorba despre câteva spații din clădirea de pe strada Universității care găzduiește în prezent Centrul de Conservare a Tradițiilor Populare, clădirea de lângă Școala „Ion Irimescu”. Ion Lungu a declarat că există posibilitatea unei discuții cu următorul șef al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, pentru a cădea de acord cu privirea la situația ansamblului.

Motivul pentru care această mutare s-ar putea să aibă loc foarte curând este lipsa de spațiu, dar mai ales lipsa de timp. De obicei, scena Centrului Cultural Bucovina va fi ocupată fie cu repetițiile actorilor de la teatru, fie cu proiecțiile filmelor din programul cinematografului, iar, în puținul timp rămas între acestea, scena poate fi folosită și de alte entități cu care Primăria are asocieri, de exemplu Casa de Cultură a Studenților.

Nu cred că se mai pune problema să mutăm acolo Ansamblul, pentru că îi sunt necesare foarte multe spaţii ale Centrului. Ca o perspectivă, putem colabora cu Ansamblul pentru Centrul Tradiţiilor Populare, însă vom discuta acest lucru cu noul preşedinte al Consiliului Judeţean”,  a spus Ion Lungu, primarul Sucevei.

În anul ce a trecut Ansamblul „Ciprian Porumbescu” a primit somație de la comunitatea polonezilor ce are sediul la Dom Polski, acolo unde repeta și ansamblul artistic, să părăsească sediul de pe strada Ana Ipătescu. Din această cauză Primăria municipiului s-a angajat la acea data să găsească o altă locație pentru membrii ansamblului, în schimbul spațiului din Areni, pe care aceasta îl ocupă în fostul sediul al Băncii Agricole.

Iată că lucrurile încep să arate bine și pentru artiștii ansamblului. Să sperăm că nu vor trebui să se mai mute prea curând din viitorul sediu, pentru a le putea oferi membrilor ceva mai multă constanță.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.