Primarul a anunțat miercuri că este dispus să rezolve problema legată de locația Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”. Astfel, el a declarat că are la dispoziție o suprafață de peste 500 de metri pătrați, dispuși pe mai multe etaje, în funcție de necesitățile ansamblului.

Această suprafață este disponibilă pentru membrii ansamblului în clădirea Centrului Cultural Bucovina, alături de Cinematograful Modern și Teatrul Municipal „Matei Vișniec”. Cei de la conducerea Centrului Cultural sunt de acord cu această soluție, se mai așteaptă doar acordul administrației județene.

„La demisol vor avea o suprafață destinată recuzitei, etajul doi, întreaga suprafață, etajul trei sala de expoziție și șapte birouri”, a declarat edilul. Acesta a spus că mai are doar un singur impediment, acela al Consiliului Județean care, în trecut a blamat planurile primăriei pentru ansamblul artistic.

Primarul așteaptă o aprobare scrisă din partea Consiliului Județean, pentru ca mai apoi să poată intabula, în numele ansamblului, toată suprafața necesară desfășurării activităților acestuia.

„Așteptăm o confirmare scrisă de la cei de la Consiliul Județean, pentru că, din câte am înțeles, nu sunt de acord nici așa. În cealaltă clădire unde ar dori ei să mutăm ansamblul, nu putem să schimbăm destinația clădirii încă patru ani, având în vedere că a fost construită pe fonduri europene”, a concluzionat edilul.

După această aprobabre, proiectul va fi adus în fața Consiliului Local și se va intabula spațiul, pentru a intra în folosința ansamblului artistic.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.