Ansamblul Folcloric „Plai Bucovinean” din Dorna Candrenilor a participat de curând la Faza zonală a Concursului Judeţean de folclor Suceava unde a obţinut locul I, alăturându-se astfel celor mai bune ansambluri de amatori din judeţ. 

În urmă cu câteva luni mi s-a dat ocazia să instruiesc un colectiv de copii minunaţi şi receptivi, care deşi iniţial reticenți, pe măsură ce ne-am apropiat, mi-au arătat adevăratul potenţial. După doar câteva luni de activitate, cu multă muncă şi voinţă, Ansamblul folcloric „Plai Bucovinean” din Dorna Candrenilor a reuşit să se prezinte pe scenă spectatorilor, revenind în forţă cu o întreagă echipă: profesori, orchestră, solişti şi dansatori. Suntem ambiţioşi şi muncim cu drag pentru a ajunge pe marile scene unde să reprezentăm vatră folclorică Dorna Candrenilor, Bucovina şi, de ce nu, întreaga ţară”, a declarat Sânziana Paula Roșuș, profesor coregraf la Ansamblul Folcloric „Plai Bucovinean” din Dorna Candrenilor.

Duminică, 21 mai, ansamblul a fost prezent la Festivalul Județean de Folclor „Laleaua Pestriță”, la Bistrița Năsăud, unde a fost răsplătit de spectatori cu multe aplauze.
Mă simt mândră să muncesc alături de aceşti copii şi de dedicatul meu coleg, profesorul instrumentist Costel Lostun! Mulţumim de asemenea şi domnului primar Dănuț Candrea, Primăriei şi Consiliului Local, pentru sprijinul şi încrederea acordată”, a mai declarat Sânziana Paula Roșuș.