Fostul șef al PNL, Crin Antonescu, pare să recidiveze și a lansat voalat la adresa actualilor colegi de partid care au venit din PDL, punctând că observă că băsiștii se întorc.

crin-iohannis-2

De asemenea, Antonescu îl desființează pe noul președinte ales, precizând că Iohannis este „un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte” şi a vorbit despre faptul că speranţa pusă într-o singură persoană este „nesăbuită şi nedreaptă”, pentru gandul.info

„Poate că ştiu că este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte”, a spus fostul lider liberal despre preşedintele ales al României.

„În spatele unui om, dacă această speranţă e pusă într-un singur om, ea e o speranţă nesăbuită şi nedreaptă. Nu va putea rezolva toate problemele societăţii româneşti (…) Când am spus că ştiu mai multe despre el decât majoritatea oamenilor, ştiu că se poate avea încredere în acest om, dar când vorbim despre dificila misiune, în această privinţă nu ştiu.

Dacă ne vom aştepta ca Iohannis să rezolve toate problemele, este o aberaţie. Dacă societatea românească va aştepta la rândul ei să rezolve Iohannis toate treburile se va rezolva rău”, a mai spus fostul preşedinte al PNL.

De asemenea, după ce în dese rânduri, în ultimele luni a anunțat că nu te poți numi PNL și cânta verde-n rourat, fostul președinte al PNL a mai punctat încă odată, într-un interviu acordat Gândul.info, că ”băsiștii par să se întoarcă”, încercând să transmită că oamenii din PDL capătă tot mai multă putere.

”După 2004 am votat să scăpăm de Năstase şi uite peste ce am dat. E inacceptabil, băsiştii par să se întoarcă. Fuziunea cu PDL e un compromis, așa cum a fost și cel cu USL. (…) Eu m-am retras pentru că noi din PNL nu am reuşit să obţinem un scor care să ne scutească de următorul compromis, acest tip de combinaţie cu PDL. Eu am spus, da fuziunea trebuie făcută. Eu am apărut într-una din ultimele acţiune ca preşedinte alături de Vasile Blaga şi am asumat acest proiect.”, a precizat Antonescu.

Acesta a mai adăugat că speră ca Băsescu să nu beneficieze de prevederile statutare ale PNL și să devină membru în conducerea partidului (n.r.: statutul PNL prevede că foștii președinți ai PNL și PDL sunt membri de drept în conducerea noului PNL).

„Dacă vrei să avem un partid de dreapta să clarificăm nişte lucruri, eu trebuie să ştiu dacă în acest partid, dacă doreşte domnul Traian Băsescu să se întoarcă, ce face acest partid. Eu cu domnul Băsescu nu pot fi în acelaşi partid, indiferent dacă mai sunt politician sau nu”, a menționat fostul președinte al PNL.

În vara acestui an, fostul lider al PNL punctă că ”vedea în Iohannis candidatul PDL, al unui PDL aşa cum l-am văzut în epoca Băsescu. Nu se poate să te cheme PNL şi să joci hora cu ‘Verde înrourat’.”

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.