Peste 1000 de concurenţi, de toate vârstele, amatori, dar şi profesionişti, au luat startul, duminică, 11 noiembrie 2018, în Crosul „15 Noiembrie”, de la Brașov,ajuns la cea de-a 29-a ediţie.

Anul acesta, Crosul a venit cu mai multe noutăţi. În primul rând, traseul este unul omologat de 5 kilometri, iar competiţia a căpătat caracter internaţional. În competiţie au intrat, pe lângă concurenții români şi atleţi profesionişti din 15 ţări şi fiecare a trecut prin control anti-doppind, după terminarea cursei. În plus, în acest an, Crosul a fost cronometrat profesionist. Ca o altă noutate, în acest an, startul s-a dat din faţa Secţiei 440 „Ştanţe şi Matriţe” a fostei Uzine Steagu Roşu.
La acesta competiție s-au înscris și sportivii de la CSM Dorna Vatra-Dornei, club sprijinit de Primăria Municipiului Vatra-Dornei și Consiliul Local.
La finalul cursei de seniori sportivul dornean Andrei Dorin Rusu a sosit al patrulea.Locul 1 a fost ocupat de sportivul  Rinas Akhamadeev din Rusia, locul II de sportivul Roman Nicolae Soare iar pe locul 3 s-a clasat un sportiv din Germania, Sebastian Udo Hendel. La cursa internațională,organizatorii au făcut și un clasament național unde sportivul Rusu Dorin Andrei a ocupat poziția a doua și medalia de argint.
La categoria juniori 1 delegația dorneană a mai obținut o medalie de argint prin Liscan Sebastian Cătălin.

„Mă bucură evoluția sportivului meu Rusu Dorin Andrei la această competiție, ținând cont că primii trei sportivi anul trecut au participat la Jocurile Olimipece de la Rio și anul acesta la Campionatul European de Seniori de la Berlin. Acest lucru ne dă crezare că dacă facem o pregătire bună până la Campionatul European de cros care are loc pe 9 Decembrie, la Tilburg –Olanda, la categoria Tineret putem face o figură frumoasă, printr-o clasare cât mai în față”, a declarat antrenorul dornean Prâsneac Cristian.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.