Astăzi, 27 februarie, a avut loc ședința Colegiului Prefectural al județului Suceava. Prefectul Florin Sinescu a prezentat raportul privind starea economică și socială a județului Suceava în anul 2012.

Conform prefectului județului Suceava, Florin Sinescu, începând cu luna mai a anului trecut, programul de Guvernare a avut ca obiectiv general crearea pârghiilor reale menite să confere stabilitate economică și socială. Sinescu a făcut un istoric al tuturor activităților social-economice din anul 2012.

Pentru anul 2012, instituţiile cu atribuţii în domeniul implementării politicilor de stimulare a creşterii economice şi-au stabilit printre principalele obiective, asigurarea stabilităţii economice şi financiare, concomitent cu descoperirea şi stoparea evaziunii fiscale, creşterea eficienţei activităţii de control fiscal, creşterea gradului de colectare a veniturilor bugetare, întărirea controlului şi verificărilor pentru descoperirea şi combaterea fraudei fiscale, creşterea transparenţei şi solicitudinea administraţiei finanţelor publice faţă de contribuabili”, a declarat Sinescu.

Principalele venituri la bugetul de stat realizate în anul 2012, comparativ cu anul 2011, vin de la impozitul pe profit, care a fost de peste 65 de mii de lei, faţă de 63 de mii de lei în 2011, arătând o creștere de 3,83 %. Urmează impozitul pe venit, care a însumat peste 195.800 de mii de lei, faţă de 183.674 de mii de lei, creşterea fiind de 6,62%. Pentru recuperarea creanţelor bugetare datorate bugetului general consolidat, în urma aplicării măsurilor de executare silită, instituțiile abilitate au încasat o sumă totală de 106.479 mii lei. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.