Sucevenii ale căror locuințe sunt racordate la rețeaua centralizată de termoficare ar putea să rămână săptămâna viitoare fără apă caldă și asta deoarece SC Termica SA Suceava a achitat doar jumătate din debitele pe care le are către E-ON.

Până pe data de 6 septembrie Termica ar fi trebuit să plătească un milion de lei, din cele 2,7 milioane pe care le are de achitat către furnizorul de gaz metan. Până la finele săptămânii trecute, mai puţin de 50% din suma de un milion de lei fusese plătită la E-ON gaz, dar primarul Ion Lungu a declarat că va sprijini societatea de termoficare să mai achite o parte din datorii, în cursul săptămânii viitoare.

Salvarea este așteptată de la cetățeni, care sunt îndemnați să îți achite facturile restante, în caz contrar există riscul ca, săptămâna viitoare, să fie oprit gazul metan.

„Am găsit înțelegere ca până la începutul săptămânii viitoare să nu oprească gazul. Sperăm ca încasările de la populație să fie mai mari pentru a putea plăti câteva sute de mii de lei la E-On în zilele de luni şi marţi”, a precizat  Ovidiu Dumitrescu.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.