Reluarea programului de distribuire a apei calde ar putea să mai întârzie, deoarece distribuitorul Bioenergy are de recuperat sume însemnate de la Termica, societate care la rândul ei are de primit bani de la populația branșată la sistemul central de termoficare.

Bioenergy Suceava a trimis către Primărie o adresă prin care cerea luarea de măsuri urgente pentru desemnarea unui nou operator care să le dea garanția că își vor încasa atât sumele restante pentru energia termică asigurată populaţiei, cât şi consumurile viitoare.

Termica este în insolvență și nici cu planul de reorganizare nu face față cerințelor. În mod normal, populația ar fi trebuit ca în data de 30 august să primească apă caldă la robinete, însă în actualele condiții, acest lucru pare puțin probabil.

Cei de la Bioenergy au de recuperat de la Termica, în contul energiei termice furnizate pentru consumul sucevenilor, peste 15 milioane de lei.

„Termica nu mai este în măsură să respecte obligaţiile asumate faţă de Bioenergy prin contractul de vânzare-cumpărare a energiei termice, fapt care generează pierderi financiare imense”, se spune în adresa Bioenergy.

În replică, directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că populația are până în acest moment o datorie de 19 milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.