Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat, într-o conferință de presă, că anul acesta sucevenii nu vor mai rămâne fără apă caldă timp de o lună, întrucât lucrările de reparații vor fi efectuate în locuri diferite și perioade diferite de timp. Astfel, vor rămâne fără apă caldă, în timpul executării lucrărilor, doar cei care sunt arondați punctului termic respectiv.

„Ne dăm tot interesul să reabilităm tot ce se poate în acest an. Încercăm să nu facem opriri de o lună, ci să facem lucrările întrerupte, pe porțiuni”, a precizat primarul Ion Lungu.

De asemenea, o altă problemă cu care sucevenii racordați la sistemul centralizat se confruntă va fi rezolvată. Este vorba de factura la încălzire ce va fi diminuată după ce Primăria va plăti înlocuirea buclelor de contorizare a energiei termice.

„Problema cea mai importantă care se ridică la întâlnirile cu asociațiile de proprietari, se referă la acei contori, adică la buclele de măsură. Toată lumea contestă că aceste bucle de măsură nu sunt în ordine, chiar dacă sunt verificate la metrologie, nu bate geanta cu registrul. Ca atare, Primăria municipiului Suceava este disponibilă să pună la dispoziție suma de 600 000 de lei, pentru a cumpăra 300 de bucle complete de contorizare a energiei”, a spus primarul Lungu, care a mai adăugat că aceste achiziții vor fi făcute pentru a evita certurile dintre operatorul de energie termică și populație.

Trebuie precizat că sucevenii au datorii la apă caldă și căldură de peste un million de euro.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.