Sâmbătă avem vreme destul de plăcută dimineața, dar aversele se întorc după prânz şi vor fi în continuare serioase în centru, est şi la munte.

Tot pe aici creşte şi riscul de inundaţii. Maximele vor fi cuprinse între 25 şi 32 de grade.

În Bărăgan şi Dobrogea este vreme amestecată, mai multe ore cu soare şi două-trei reprize de ploaie. Termic: nicio schimbare faţă de vineri.

Instabilitate găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Vremea rămâne capricioasă, ploile revin după prânz şi pot lăsa cantităţi importante de apă, dar zărim şi soarele din când în când. Nivelul râurilor poată să mai crească.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă noi serii de averse, cu porniri ale vântului, grindină şi ploi torenţiale. Punctual se pot strânge 40 – 50 l/mp. Mare atenţie la riscul de inundaţii. Râurile din zonă se află sub cod portocaliu şi se pot produce viituri majore.

Deschidem umbrela şi în Transilvania nordică sau în Maramureş, dar mai rar decât în est. Aici va fi vreme frumoasă şi mai caldă ca vineri. Ploile vin trecător la apropierea serii.

Pentru vestul ţării, se anunţă vreme schimbătoare, dar mai caldă ca în ultimele zile. Ploile apar tot după prânz şi nu sunt de durată.

În Transilvania, instabilitatea este mai pronunţată în sudul provinciei. În rest, se arată soarele şi va fi vreme bună.

În Oltenia, ploile vin după amiază sau chiar spre seară. Pană atunci prindem vreme plăcută, cu o maximă în jur de 28 de grade. Ceva probleme hidrologice pot apărea pe râurile Motru, Gilort şi Olteț.

Instabilitate mai avem şi în sudul ţării. Norii se înmulţesc după prânz şi mai aduc câteva ploi zgomotoase. Râurile din zonă sunt deja expuse riscului de inundaţii, în special cele din zona deluroasă a provinciei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.