Începând cu luna iulie 2015, SMHO Olanda, Water 4 Life, în colaborare cu F.U. Proiecte Limburg Romania, au început proiectul de promovare a consumului de apă purificată în zona de munte a județului Suceava.

Astfel,  Școala Gimnazială din Vatra Moldoviței, Căminul de bătrâni din Pojorâta, precum și alte obiective din comunele  Moldovița, Frumosu,Vama, Sadova și Câmpulung Moldovenesc, au fost dotate cu câte un purificator de apă. La școala din Vatra Moldoviței, de această dotare beneficiază aproximativ 300 de elevi.

Pe durata implementării proiectului, au avut loc campanii de informare, cu titlul „Copiii – discipolii parintilor”, precum și  sesiuni informative pentru coordonatorii de școli și cadrele didactice, privind importanța consumului de apă purificată.

„Este un proiect benefic pentru întreaga comunitate. Ne bucurăm că am reușit să fim partenerii unui asemenea proiect, dar mai ales că am reușit să îmbunătățim calitatea apei pe care o beau copiii care învață la școala din comuna noastră”, a declarat pentru SuceavaLive, Simona Gherasim, unul dintre coordonatorii acestui proiect.

Negură  Ancuța,  Alex Vrinzen și Frits Herijgers sunt ceilalți coordonatori ai acestui proiect.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.