Un copil de doar 9 ani din localitatea Poiana Stampei are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Băiețelul suferă de o boală genetică care îi afectează plămânii și, totodată întreaga copilărie și viață.

Primarul localității sucevene îndeamnă la solidaritate, întrucât aceasta poate fi cheia succesului pentru băiețelul care nu se poate bucura de copilărie.

„Nu de puține ori am reușit să dăm dovadă, cu toții de unitate și solidaritate față de anumite cazuri grave, am încrederea că și de această dată vom reuși să ajutăm pe acest copilaș nevinovat din Poiana Stampei!”, a precizat primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

Reprezentanții Sălii Sporturilor din comuna Poiana Stampei au făcut un apel umanitar la toți cei care pot să contribuie, cât de puțin, pentru ca David să ducă o viață cât de cât normală.

„Băiețelul din imagine se numește David Butucan, în vârsta de 9 ani, copil pentru care, fericirea lui și a familie e un lucru greu de obținut!
Acesta suferă de o boală numită fibroză chistică, o boală genetică ce îi afectează plămânii prin producerea unei secreţii vâscoase a căilor pulmonare ce se acumulează în căile respiratorii favorizând apariţia de infecţii şi inflamaţii, care în timp conduc la distrugerea ţesutului pulmonar, prin formarea de chisturi şi fibrozarea sa. Din acest motiv schimburile de oxigen şi dioxid de carbon sunt îngreunate, în momentul de față, alături de plămâni, din pricina tratamentului fiindu-i afectat și tractul digestiv, iar pe măsura ce va creşte și celelalte organe.
Micuțul este într-un stadiu avansat, cu ambii plămâni deja afectați, fiind în incapacitatea de a-și petrece viața într-un mod normal, ca elev, copil, sau fiu, petrecând mult timp în spitale alături de mama lui. Familia luptă zi de zi, având un trai decent, însă suma pentru a plăti cele necesare unei intervenții sau a vestei depășesc cu mult posibilitățile familiei.

Din nefericire, boala nu are tratament până în momentul de față, însă există tratamente de ameliorare temporare și cel mai necesar o vestă medicală de tapotaj, care se poate găsi doar în America și se ridică la prețul de 10 000 €, aceasta ajutându-l să poată respira mai uşor și îi amelioreză suferința.

Sala noastră face apel spre toţi prietenii și clienții noştri, care știm că pun preț pe sport și pe sănătate, iar noi speram prin fondurile pe care le vom strânge împreună să îi redăm speranța și și sănătatea tânărului David. Orice bănuț ajută la suma atât de mult necesară. Nu este o sumă mare, împreună putem ajuta! Necesitățile sunt mari, acesta având nevoie chiar de un transplant de plămâni, însă, până în punctul acesta, momentan, prin bunăvoința dumneavoastră, putem contribui cu toţii pentru a-l ajuta.

Sumele se pot aduna în urnele speciale create la Sala Sporturilor Poiana Stampei, și donaţie pentru cei doritori și în conturile bancare de mai jos, cu mențiunea la depunere „donație caz umanitar”:

Banca Transilvania /Isopel Sânziana Paula
Lei: RO16BTRLRONCRT0542040801
Euro: RO63BTRLEURCRT0542040801

Cazul poate fi verificat și, de asemenea, sprijinit din orice punct de vedere prin intermediul nostru sau direct în contact cu familia prin pagina FB deschisă:«David învinge fibroza chistică»”, au scris reprezentanții Sălii Sporturilor Poiana Stampei pe o rețea de socializare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.