Peste 58.000 de agricultori din judeţul Suceava sunt aşteptaţi să depună cererile pentru acordarea subvenţiei pe terenurile agricole lucrate.

Începând cu 1 martie și până pe 15 mai 2013, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava,va primi cereri pentru acordarea subvenţiei pe terenurile agricole lucrate.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă, persoanele fizice sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Important de precizat, dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.
Au dreptul la subvenţia pe teren toţi cultivatorii de teren care lucrează minimum un hectar, care nu este fragmentat în parcele mai mici de 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.
Cereri vor mai putea fi depuse în perioada 15 mai-10 iunie, însă fiecare zi de întârziere după 15 mai va însemna penalităţi de 1% din valoarea subvenţiei.

În judeţul Suceava cererile se depun la nouă centre locale ale APIA: Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi, Siret, Vicovu de Sus şi Botoşana.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.