Telefonul mobil reprezintă o extensie a vieții și a omului modern. O mare parte dintre activitățile tale de zi cu zi are în centru acest dispozitiv. Fie că este vorba despre felul în care comanzi mâncare, despre metodele de comunicare cu prietenii sau felul în care te documentezi, toate acestea pot fi duse la bun sfârșit prin intermediul unei aplicații.

În ciuda faptului că există atât de multe aplicații în magazinul virtual, problema apare în momentul în care trebuie să o alegi pe cea potrivită. Din fericire, există recenzii care te ajută în acest sens, însă recomandările din rândurile următoare s-ar putea să fie pe placul tău.

Aplicații pentru călătorit

Multe persoane au o pasiune pentru călătorii și își doresc să descopere locuri noi din lume. Cu toate acestea, partea mai puțin plăcută este legată de itinerariu și planificarea fiecărui detaliu.

Așadar, pentru a-ți ușura această sarcină ai putea apela la aplicația Skiplagged. Ea te va ajuta să-ți stabilești itinerariul și să găsești un hotel conform așteptărilor tale. Partea interesantă este că această aplicație te ajută să găsești zboruri către orașe „ascunse”.

De asemenea, Moovit este ideală pentru a găsi mijloace de transport în orașe mari în timp ce Currency te asigură că ești la curent cu schimbul valutar.

Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere în momentul în care călătorești, pentru relaxare sau în interes profesional, sunt cheltuielile. Cel mai ușor mod de a le contoriza este, evident, prin intermediul unei aplicații. Trabee Pocket, spre exemplu, te ține la curent cu ultimele cheltuieli și te ajută să nu depășești bugetul stabilit, lucru care poate fi dificil când ești în străinătate.

Socializare la alt nivel

Felul în care cunoști persoane și interacționezi cu acestea s-a schimbat de-a lungul timpului. Dacă în trecut una dintre cele mai la îndemână metode de a cunoaște persoane noi era un restaurant sau un loc public, acum lucrurile s-au schimbat, iar acest lucru se datorează și rețelelor de socializare, în mare parte. Din aceeași categorie face parte și Rando, o aplicație interesantă care te conectează cu oameni de peste tot din lume. Tot ce trebuie să faci este să realizezi o poză oarecare și să o trimiți persoanelor de acolo. Pe lângă faptul că descoperi locuri noi din lume, ai putea chiar să-ți faci prieteni într-un alt colț al planetei.

Câteva alte opțiuni sunt Geokeda, care te pune în legătură cu oameni care au pasiuni similare sau Bottled, prin intermediul căreia poți trimite mesaje îmbuteliate, o practică preluată din filme.

Sport pentru oricine

Sportul este una dintre cele mai comune activități, însă fără implicarea tehnologiei parcă nu ar fi la fel. Există mulți entuziaști ai sporturilor care își folosesc telefonul mobil, fie pentru a verifica ultimele rezultate legate de meciuri, fie pentru a vedea ce mai postează sportivii lor preferați în mediul online.

Dacă îți place să fii la curent cu lumea sportului sau pui pariuri sportive online din când în când, probabil că ai auzit deja de 888 sport. Această aplicație funcționează pe orice telefon mobil, indiferent dacă este Android sau iOS și oferă actualizări în timp real legat de diferite meciuri.

Pe de altă parte, dacă ești interesat de fitness și vrei să faci mișcare acasă, poți încerca fie Asana Rebel, Map my fitness, sau Nike+ Training Club.

Totodată, dacă ai de gând să adopți un stil de viață mai sănătos și ești în căutare de rețete gustoase, MyFitnessPall sau FatSecret îți oferă informații legate de alimentele pe care urmează să le consumi. Tehnologia de recunoaștere a alimentelor face acest lucru mai ușor și te motivează să continui acest traseu.

Somn odihnitor

O altă categorie de aplicații pe care probabil nu ai apucat să le „aprofundezi” până în momentul de față sunt cele care îți îmbunătățesc calitatea somnului. Fiecare persoană își dorește să aibă parte de un somn odihnitor, dar acest lucru nu este mereu posibil.

Ei bine, o aplicație de tipul SleepBot oferă o analiză detaliată a somnului tău de fiecare noapte. Primești un raport detaliat cu durata medie a somnului, orele în care ai fost mai activ pe parcursul nopții și te ajută astfel să înțelegi când te odihnești cel mai bine.

Dacă faci parte din categoria persoanelor care preferă să adoarmă cu un sunet de fundal, găsești aplicații care te ajută în acest sens. Relax Melodies – Sleep Sounds este un astfel de exemplu. Fie că alegi să le combini sau preferi același fundal sonor în fiecare seară, sigur vei avea parte de un somn mai liniștit.

Poze reușite în orice moment

Trebuie să recunoști că una dintre cele mai utilizate funcții ale telefonul este camera foto, pe lângă aplicațiile de socializare.

Chiar dacă ai un telefon de ultimă generație și ești un fotograf desăvârșit, o aplicație de editare a pozelor te ajută să realizezi mici capodopere.

Photoshop Express este o aplicație gratuită, disponibilă atât pentru Android cât și pentru utilizatorii de iOS. Multă lume este familiarizată cu versiunea pentru calculator, dar varianta „de buzunar” este la fel de utilă. Câteva dintre opțiunile pe care le ai la îndemână sunt posibilitatea de a schimba luminozitatea, culorile și intensitatea acestora, de a alege dintre mai multe filtre sau de a adăuga text și animații pozelor tale. Chiar dacă are o limită a fotografiilor pe care le poate prelucra, până în 16 MP, rezultatele sunt cu adevărat impresionante, mult mai bune în comparație cu ce îți oferă rețele sociale.

Când vine vorba despre aplicații mobile, opțiuni există pentru toate gusturile și nevoile. Cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi dificil să alegi varianta care ți se potrivește cel mai bine. Recenziile te ajută să iei o decizie, dar cel mai bine te convingi în momentul în care le încerci tu. Recomandările din rândurile de mai sus fac parte din mai multe categorii pentru a le putea alege pe cele necesare ție.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.