Agenția pentru Protecția Mediului Suceava în parteneriat cu Asociația EUDEMOS, vor organiza, vineri, 01 februarie 2018, ora 10, la sediul din municipiul Suceava, strada Bistriţei nr. 1A, o masă rotundă cu tema Zonele umede din județul Suceava și valorificarea acestora.

La acţiune sunt invitați reprezentanţi ai unor instituții publice, agenți economici, instituții de învățământ și organizații neguvernamentale care activează în domeniul mediului.

Tema pentru  Ziua Mondială a Zonelor Umede – 2 februarie 2019 este “Zonele umede și schimbările climatice”.

Această temă este selectată pentru a  sensibiliza publicul cu privire la valorile și beneficiile zonelor umede și să promoveze conservarea și utilizarea înțeleaptă a acestora în contextul actual al schimbărilor climatice.

Zonele umede pot fi vulnerabile la schimbările climatice, fiind afectate de schimbările de temperatură, precipitații, creșterea nivelului mării și evenimentele extreme. Ele pot juca un rol important în atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, prin captarea și stocarea carbonului pentru a reduce gazele cu efect de seră și asigurarea rezistenței la pericole precum inundațiile, intensitatea furtunilor și creșterea nivelului mării.

Specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului Suceava vor prezenta semnificația și importanța zilei de 2 februarie, cât și aspecte privind zonele umede din județul Suceava care sunt arii naturale protejate.

Reprezentanții agenților economici vor prezenta aspecte legate de valorificarea resurselor din zonele umede din județul nostru.

Invitații instituțiilor de învățământ și ai ONG-urilor vor prezenta proiecte derulate în domeniul protecției mediului pe componenta educației ecologice și dezvoltării durabile.

Mesajul pe care dorim să-l transmitem este acela de a proteja zonele umede, deoarece aceste suprafețe, aparent neînsemnate, au un rol deosebit de important în etenuarea efectelor schimbărilor climatice.  

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.