Agenția pentru Protecția Mediului Suceava în parteneriat cu Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava vor marca Ziua Mondială a Mediului printr-o activitate intitulată „Refacerea ecosistemelor degradate prin poluare și defrișare”. Activitatea se va desfășura în data de 4 iunie 2021, la Colegiul „Mihai Eminescu” din Suceava.

„Activitatea noastră este în ton cu tema și sloganul alese de Organizația Națiunilor Unite pentru marcarea Zilei Mondiale a Mediului din acest an”, a declarat directorul APM Suceava, Maria Mădălina Nistor.

Tema celebrării Zilei Mondiale a Mediului 5 iunie 2021 este „Refacerea ecosistemelor” și pune accent pe recuperarea ecosistemelor care au fost degradate de activități precum poluarea și defrișările. Sloganul sub care se vor derula activitățile este: „Redefinește. Reconstruiește. Restaurează. Acum e momentul! #Generația Reconstrucției Ecologice”.

În cadrul acțiunii de la Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava, se vor prezenta materiale în format digital realizate de elevi din clasele X-XI, în contextul temei menționate. Agenția pentru Protecția Mediului Suceava va prezenta elevilor un material cu probleme actuale de mediu și va oferi participanților diplome și semne de carte care conțin calendarul evenimentelor ecologice și mesaje referitoare la protecția mediului.

„Instituția noastră susține permanent activitatea de educație pentru mediu prin participare directă la diferite acțiuni, prin colaborări în cadrul unor proiecte, lecții de tip vizită în cadrul instituției noastre și altele.

Cu prilejul marcării Zilei Mondiale a Mediului, instituția noastră îndeamnă pe toți cetățenii județului să fie mai prietenoși cu Natura și să contribuie la acțiuni de refacere/reconstrucție a mediului înconjurător. E momentul să refacem ce am distrus!”, a conchis Maria Mădălina Nostor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.