În perioada 1 – 10 februarie 2020, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ asupra siguranței cetăţenilor.

Polițiștii au acționat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, asigurând intervenția la 462 de evenimente,  339 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112. Au fost constatate 240 infracțiuni, dintre care 45 la regimul siguranței rutiere, două fapte de natură economică și 192 de infracțiuni de altă natură.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic nouă autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 164 de permise de conducere (10 pentru alcool, 62 pentru viteză excesivă și 92 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  54 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, cauzate de creşterea valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1940 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1738) au fost aplicate la regimul rutier, 118 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  84 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 943.830 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 117.470 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost depistate 3 persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive faţă de 5 persoane.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.