Traian Băsescu și-a încheiat duminică mandatul de Președinte al României, urmând ca acesta, potrivit informațiilor apărute în presă în ultima perioada, să se înscrie în PMP, partid condus la momentul actual de Elena Udrea, fost candidat la prezidențiale.

basescu1

În cadrul unui articol de pe contributors.ro, fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu, lansează o ipoteză șoc pentru scena politică.

Astfel, Lăzăroiu precizează că „un tandem Traian Băsescu-Monica Macovei, sub umbrela PMP, ar putea să facă ravagii în clasa politică în următorii doi ani.”

„(…) Un PMP fără Elena Udrea, păstorit de Traian Băsescu, are șanse să facă o mare surpriză la alegerile din 2016. Aș spune chiar mai mult decât atât – un tandem Traian Băsescu-Monica Macovei, sub umbrela PMP, ar putea să facă ravagii în clasa politică în următorii doi ani. Dar, desigur, acesta nu este decât un scenariu posibil. Animozitățile dintre cei doi, apărute mai ales după episodul numirii procurorilor din 2013, au instalat deja o răceală care nu poate fi depășită decât prin pragmatism politic și viziune pe termen lung. Paradoxal, nici Macovei și nici Băsescu nu sunt lipsiți de aceste două calități. Rămâne de văzut în ce măsură reactivarea lor ar putea duce la o nouă apropiere”, punctează Lăzăroiu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.