Aproximativ 100.000 de români de peste 18 ani manifestă probleme cu jocurile de noroc, din cei peste 2.4 milioane care au jucat cel puțin o dată în ultimul an, conform studiului „Pariurile și Jocurile de noroc în România”, realizat de GfK România.

Potrivit studiului, în ultimul an, 15% din românii cu vârsta de peste 18 ani au practicat cel puțin o dată un joc de noroc. Jucătorii ocazionali, respectiv cei care au declarat că au practicat cel puțin o dată un joc de noroc în ultimul an, se regăsesc într-o mai mare măsură în orașele mici cu până la 30.000 de locuitori, unde posibilitățile de distracție de orice tip sunt mai limitate’, se arată în document. Jucătorii care practică unul dintre jocurile de noroc cu frecvență cel puțin săptămânală sunt preponderent bărbați tineri, necăsătoriți, din mediul urban, cu educație medie și cu un venit mediu pe gospodărie de aproximativ 2.500 lei. 32% dintre jucătorii ce practică jocuri de noroc cu frecvență săptămânală au între 18 și 24 de ani. În general, jucătorii cu frecvență săptămânală joacă/pariază pentru distracție și pentru a câștiga bani.

Studiul „Pariurile și Jocurile de noroc în România” mai arată că țara noastră  se situează la limita de jos a mediei europene privind consumul de jocuri de noroc, cu 0,6% din populația de peste 18 ani ca practicanți care au depășit linia divertismentului, în raport cu media europeană care se situează între 0,5 și 2%.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.