Timp de două zile toţi poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Marginea au fost angrenaţi într-o amplă acţiune având ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile naţionale,  judeţene dar şi comunale care străbat zona de competenţă.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, echipajele din cadrul secţiei dar şi din cadrul celor 7 posturi de poliţie arondate (Burla, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Marginea, Satu Mare, Suceviţa şi Volovăţ) au organizat 20 de filtre în trafic, urmărindu-se în principal prevenirea evenimentelor rutiere cu implicarea pietonilor dar şi a şoferilor care au consumat băuturi alcoolice.

Pentru realizarea unui cadru unitar de acţiune şi sporirea eficienţei actului preventiv, s-a acţionat în puncte fixe la intervale orare de o oră, dar şi prin patrule mobile, în special pe drumurile adiacente.

Totodată, poliţiştii au avut în vedere şi fluidizarea traficului în condiţiile precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

                                                                                             

În perioada 26.11.-27.11.2017, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a organizat o acţiune pe raza de competență pentru depistarea participanţilor la traficul rutier care încalcă prevederile legale, cu accent pe timp de zi, pe combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere (pietoni și bicicliști), iar pe timp de noapte, pe disciplinizarea și depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice

În cadrul acţiunii au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.550 lei.

De asemenea, a fost constatată o infracţiune la regimul rutier.

Totodată, în cadrul acţiunii au fost verificate 212 vehicule şi testaţi cu aparatul etilotest 98 de şoferi.

Având în vedere faptul că în zonă sunt utilizate frecvent vehicule înmatriculate în străinătate, pentru prevenirea unor evenimente rutiere pe fondul defecţiunilor tehnice şi pentru verificarea legalităţii punerii în circulaţie a unor astfel de autoturisme, un capitol aparte al acţiunii l-a constituit controlul acestor vehicule.

Pentru abaterile constatate au fost ridicate 9  certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Exemplu:

Un bărbat de 36 de ani din comuna Marginea a fost depistat de polițiști pe un DC neclasificat din localitate, în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Pe perioada derulării acţiunii nu au fost înregistrate evenimente rutiere, iar prezenţa sporită în teren a poliţiştilor a generat un climat de siguranţă publică, nefiind înregistrate sesizări privind comiterea unor fapte antisociale.

Astfel de acţiuni care necesită un efort uman şi logistic sporit vor continua, poliţiştii  atrăgând atenţia asupra faptului că  manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament care poate aduce atingere siguranţei cetăţeanului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.