Marți, 12 februarie, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.00, oamenii legii au identificat în trafic, pe raza localității Falcău, jud. Suceava, un autoturism marca Mercedes, despre care aveau suspiciuni ca este folosit la transportul țigărilor de proveniență ucraineană.

Potrivit ITPF Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control autoturismul, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză. Astfel, polițiștii au procedat la urmărirea mașinii folosind semnalele acustice și luminoase. La scurt timp, conducătorul auto a abandonat autoturismul și profitând de acoperirile din  teren, a reușit să fugă.

Pe timpul acțiunii polițiștii de frontieră au executat 8 focuri de avertisment în plan vertical, deoarece conducătorul auto a ignorat somațiile legale efectuare de colegii noștri.

Din primele verificări, polițiștii de frontieră au constatat faptul că în autoturismul respectiv se afla o cantitate mare de țigări provenite din contrabandă.

Drept urmare, mașina și țigările au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.790 pachete cu țigări, a cărei valoare se ridică la suma de 173.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitate infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.