Aproximativ 200 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, membri ai Sindicatului SANITAS, au intrat în grevă generală luni, 31 octombrie 2016.

„La Spitalul Județean Suceava continuă acțiunile de protest. A fost greva japoneză, greva de avertisment iar astăzi am declanșat greva generală. Am notificat conducerea spitalului înainte de fiecare acțiune de protest și am primit înțelegere. Rezolvarea revendicărilor noastre nu ține de conducerea spitalului, ci ține de un act normativ emis de Guvern”, a declarat Ovidiu Tomșa, liderul SANITAS din cadrul SJU Suceava.

Sindicatele din Sănătate sunt nemulțumite pentru că personalul TESA și funcționarii publici, medicina școlară și asistența socială nu au primit majorări salariale pentru intermediul OUG 20 și OUG 43 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Soluția propusă de sindicate a fost de includere a modificărilor în ordonanță atunci când va fi dezbătută în Parlament. Sindicaliştii mai susţin că autorităţile nu au găsit soluţii reale de motivare a medicilor care urmează să acopere şi posturile lăsate libere de cei care au părăsit sistemul. Ei mai cer salarizarea unitară a personalului medical, acordarea sporurilor pentru condiţii deosebite de muncă, a tichetelor de vacanţă şi de masă pentru toţi salariaţii şi finanţarea corespunzătoare a sistemului de sănătate.

„Suntem cea mai importantă unitate sanitară din județ. Am un volum mare de muncă: la 1.200 de paturi, avem internări de 45.000 de bolnavi pe an în spitalizare continuă, avem 15.000 de internări de zi pe an, iar pragul ambulatoarelor este trecut de 110.000 de bolnavi pe an. Acest volum mare de pacienți care se adresează unității noastre, presupune un volum de muncă imens în spate, iar noi suntem 55 de oameni în total, personal TESA, și trebuie să lucrăm zi de zi pentru bunul mers al lucrurilor, astfel încât nici pacienții să nu aibă lipsuri și nici medicii să nu se confrunte cu disfuncționalități în desfășurarea activității. Muncim foarte mult, suntem foarte puțini oameni pentru volumul acesta de muncă și suntem remunerați foarte puțin pentru munca noastră”, a declarat Carmen Balan, reprezentantul personalului TESA din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.