Direcția Silvică Suceava va obține anul acesta peste 250 de mii de euro din vânzarea fructelor de pădure și a ciupercilor, a estimat directorul instituției, Sorin Ciobanu.

O cantitate de 40 de tone de afine cu prețul de 1.800 de euro/tonă și 80 de tone de zmeură cu prețul de aproximativ 1846 de euro/tonă, în total 120 de tone de fructe de pădure, vor fi achiziționate de trei firme, dintre care două din România și o altă firmă din Austria, selectate prin licitație publică. Direcția Silvică va colecta fructele de pădure și le va transporta la centrul nostru de la Sadova, din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta. Acolo sunt congelate, refrigerate, ambalate și apoi expediate celor trei firme cu care s-a încheiat contract. Acestea le livrează pe piața intracomunitară, a declarat Sorin Ciobanu.

Cantitățile de zmeură și afine contractate, cât și banii câștigați sunt numeric egale cu sumele estimate și anul trecut. Tot prin licitație publică s-a obținut dreptul de colectare a 120 de tone de ciuperci, ce vor fi distribuite către 15 firme autohtone. Pentru această procedură, Direcția Silvică nu va contribui cu nicio sursă de finanțare, deoarece de colectarea ciupercilor se vor ocupa firmele în cauză. Ciupercile vor fi livrate pretutindeni în țară, dar și în afară, mai ales în regiunile italiene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.