Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, Cristi Bleorțu, a anunțat că din cele peste 420.000 de carduri naţionale tipărite pentru persoanele asigurate din judeţ, până la finele anului 2016 au fost returnate de către operatorul de servicii poştale instituţiei pe care o conduce un număr de 22.265 carduri naţionale, care nu au putut fi înmânate beneficiarilor.

„Din aceste carduri naţionale returnate de operatorul poştal la sediul CAS Suceava, până la finele anului 2016 instituţia noastră a distribuit un număr de 12.793 carduri naţionale persoanelor asigurate care le-au solicitat”, a declarat Cristi Bleorțu.

În anul 2016 au fost eliberate 4.012 adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, pentru asiguraţii care au pierdut/deteriorat cardul şi 2.955 adeverinţe înlocuitoare pentru asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă acest card. De asemenea, în acelaşi interval instituţia a eliberat 11.878 adeverinţe care atestă calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit cardul naţional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.