Forțele de ordine, constituite în echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști local și militari, au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență.

În ultímele 24 de ore au fost verificate 2853 de persoane aflate în autoizolare/ carantină instituționalizată și 86 de societăți comerciale. Echipele mixte care au totalizat 350 de polițiști, 119 de polițiști locali, 16 de militari și 71 de jandarmi, au aplicat în urma verificărilor efectuate 144 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 325.000 lei. A fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Astăzi,la nivelul județului Suceava se află în autoizolare la domiciliu 2972 de persoane, iar în carantină instituționalizată 1146 de persoane. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID – 19. Din izolare voluntară au ieșit până acum 8683 de persoane.

Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 529 persoane.

La acest moment sunt disponibile 867 de locuri pentru carantină instituționalizată.

La data prezentului comunicat au fost externate din spital 338 de persoane și au fost declarate vindecate 70 de persoane.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.