În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Astfel, în perioada 9-11 martie 2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost testaţi alcoolscopic 647 conducători auto, fiind constatate 21 infracţiuni, dintre care 8 constituie fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

S-au aplicat 274  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 111.500 lei.

Au fost reţinute 28 permise de conducere reţinute  şi retrase 23 certificate de înmatriculare.

Exemple:

 

La 09.03.2018, ora 21.30, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit, pentru control, pe DJ 209C, din comuna Berchișești, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 10.03.2018, în jurul orei 23.55, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava  a oprit, pentru control, pe DN 17, în afara localității Gura Humorului, autoturismul condus de un localnic de 22 de  ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 11.03.2018, ora 01.24, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a oprit, pentru control, pe str. Republicii din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Şaru Dornei. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 11.03.2018, în jurul orei 02.35, în timp ce acționa pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice şi luminoase pe DN 2E şi DN 17, fiind blocat în parcarea unui restaurantul din comuna Păltinoasa. Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 26 ani din comuna Valea Moldovei și întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.