În perspectiva manifestărilor dedicate „Zilelor Sucevei”, în perioada 22 – 24 Iunie 2018, Poliția Locală Suceava va acționa în temeiul dispozițiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010, în locațiile unde se vor desfășura spectacole și procesiuni religioase.

Astfel, vor fi instituite măsuri privind asigurarea ordinii și siguranței publice în zonele de responsabilitate, prevenirea faptelor antisociale, fluidizării circulației rutiere și prevenirii blocării traficului rutier în zonele aglomerate, ori parcarea autovehiculelor în locuri nepermise.

Se va acționa pentru prevenirea și combaterea activității de comerț ce se va desfășura fără a respecta legislația în vigoare, iar în domeniul protecției mediului, în atenția polițiștilor locali vor fi agenții economici și persoanele fizice care depozitează necontrolat și în alte locuri decât cele autorizate deșeuri sau ambalaje.

De asemenea, polițiștii locali vor participa direct la procesiunea închinată Sf. ”Ioan cel Nou” de la Suceava, totodată, fiind luate măsuri de ordine și siguranță publică, de fluidizare a traficului rutier și pietonal în zona Mănăstirii ”Sf Ioan”, dar și pe traseul de desfășurare a procesiunii de însoțire a moaștelor, în colaborare cu Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău și Biroul Rutier al Poliției Municipiului.

Conform planului de măsuri în privința menţinerii ordinii şi siguranţei publice, efectivul stabilit în perioada desfășurării evenimentelor dedicate Zilelor Sucevei este de aproximativ 70 de polițiști locali din toate compartimentele funcționale.
Cetăţenii sunt rugaţi, acolo unde semnalează evenimente sau fapte care intră sub incidenţa legii, să apeleze la poliţiştii din teren, la Secţiile de Poliţie Locală sau la dispeceratul instituţiei, la tel.0230/212192

Recomandările Poliției Locale

Având în vedere că în zilele următoare, zona Mănăstirii Sf Ioan, zona centrală și parcarea de la Iulius Mall Suceava vor fi aglomerate, Poliția Locală Suceava îi sfătuiește pe cetățenii care vor participa la evenimentele organizate, să acorde o atenție deosebită obiectelor și bunurilor de valoare pe care le au asupra lor, pentru a nu deveni victime ale infractorilor.
De asemenea, sucevenii însoțiți de copii, atât în zona Mănăstirii Sf Ioan, în centrul municipiului, parcarea de la Iulius Mall Suceava sau în alte zone unde se desfășoară activități dedicate Zilelor Sucevei, sunt sfătuiţi să fie în permanență atenți pentru a evita orice situație neplăcută.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.