Uniunea Europeană (UE) va acorda și în acest an pachete cu ajutoare alimentare şi produse de igienă pentru aproximativ 1,2 milioane de persoane defavorizate şi marginalizate din România. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarant că în municipiul Suceava sunt aproximativ 700 de beneficiari ai ajutoarelor de la UE.

„Am primit adresă de la Prefectura Suceava. Noi estimăm că sunt în jur de 700 de beneficiari  în municipiu”, a declarant primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a adăugat că, în momentul în care pachetele de la UE vor ajunge la Suceava, Primăria va fi pregătită să le distribuie. Astfel unitatea administrative teritorială suceveană va închiria un spațiu în zona Orizont și, de asemenea, sucevenii își vor putea ridica pachetele și de la sediul Primăriei din Burdujeni.

„Pentru distribuirea produselor, vom închiria spații în cartierul Burdujeni, în zona Consuc, cum am făcut și în alți ani. De asemenea, produsele vor fi distribuite și la sediul Primăriei Suceava din cartierul Burdujeni. Acum așteptăm să vină produsele, iar în măsura în care vor ajunge la noi, le vom distribui”, a spus primarul Ion Lungu.

Menționăm că autorităţile au lansat pe 19 aprilie 2019 licitaţia pentru „achiziţie de pachete cu ajutoare alimentare şi pachete cu produse de igienă, inclusiv transport la punctele de distribuţie ale primăriilor/unităţilor administrativ teritoriale în cadrul POAD 2018- 2021”

Potrivit caietului de sarcini, valoarea maximă a unui pachet cu produse alimentare este de 162,98 lei. Un pachet va conţine câte un kilogram de făina albă, mălai, zahăr şi orez, 400 de grame de paste făinoase, un litru de ulei, conserve de carne de vită, porc şi pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe simplu şi dietetic. Pe de altă parte, pachetul cu produse de igienă are o valoare maximă de 34,94 lei şi conţine cinci periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid, şampon copii, şampon adulţi şi detergent de rufe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.