Tribunalul Cluj a dat sentința în cazul crimei de pe Aleea Detunata din Cluj-Napoca, ce a avut loc în august 2020, când asistenta medicală Ioana Valentina Catargiu, din comuna Sutulpicani, a fost măcelărită în fața blocului în care locuia de către fostul iubit, din gelozie. Muhamed Iman Mustafa, un tânăr de 28 de ani cu mamă suceveancă și tată arab, și-a ucis iubita după ce a urmărit-o până la Cluj.

Curtea de Apel Cluj a dat ieri, 23 septembrie, o sentință definitivă prin care menține condamnarea pe viață la închisoare a lui Mohamed Iman Mustafa, tânărul care a înjunghiat mortal la Cluj tânără de 30 de ani din Stulpicani.

„Respinge ca nefondat apelul declarat de către inculpatul MOHAMED IMAN MUSTAFA MOHAMED împotriva sentinței penale nr. 185/4 iunie 2021 pronunțată de Tribunalul Cluj. În baza art. 72, alin. 1 Cod penal deduce durata reținerii din data de 23 octombrie 2018 (sentința penală nr. 578/2020 pronunțată de Judecătoria Suceava) și perioada reținerii și a arestării preventive începând cu data de 24 august 2020 la zi. În baza art. 276 al. ultim din C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 1477,86 de lei către partea civilă  M. M., cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. 2 din C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare în apel. Definitivă”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

Mohamed Iman, suceveanul arab care și-a omorât la Cluj-Napoca fosta iubită, pe asistenta medicală Ioana Valentina Catargiu, se afla deja închis în Penitenciarul Gherla.

Potrivit soluției instanței, Mohamed Iman a recunoscut trunchiat faptele, în sensul că nu a recunoscut premeditarea omorului și nici furtul ori violarea de domiciliu, considerând ca deoarece avea cheia apartamentului ei putea intra înăuntru.

Mohamed Iman a recunoscut trunchiat faptele, în sensul că nu a recunoscut premeditarea și nici furtul ori violarea de domiciliu, considerând că deoarece avea cheia apartamentului el putea intra înauntru.

Reamintim că Ioana Valentina Catargiu, 30 de ani, se întorsese cu autocarul la Cluj, după ce-și vizitase părinții, la Stulpicani. Iubitul a așteptat-o la sosire și a ucis-o cu sânge rece. Pe telefonul fetei s-au găsit meaje de amenințare cu moartea, de la iubit, și el tot sucevean. După ce a înjunghiat-o pe tânăra femeie, bărbatul a dispărut.

Muhamed Iman Mustafa, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit a doua zi de polițiștii din județul Suceava. Individul se afla la casa părintească din satul Poeni, comuna Udești. Acesta a fost dus la Cluj – Napoca pentru audieri și arestat.

Tânărul a recunoscut că și-a ucis fosta iubită. Surse din poliție au precizat atunci că este vorba despre o crimă pasională, tânărul fiind extrem de gelos și refuzând să acceptă că Ioana s-a despărțit de el. Mai mult, tânăra asistentă și-ar fi găsit un alt iubit.

Victima este o tânără  din Stulpicani, asistentă medicală în Cluj-Napoca atunci revenea la serviciu, la o clinică din oraș. Între cei doi a existat o relație de iubire, dar s-a terminat din cauză că bărbatul era extrem de gelos.

Anchetatorii spun că pe telefonul fetei au fost găsite mai multe mesaje de amenințare din partea celui care i-a curmat viața, printre care și amenințări cu moartea. Se pare că tânăra nu a acordat importanță ame¬nințărilor. Aceasta nu a spus nimănui despre mesaje și nu a înregistrat nicio plângere împotriva bărbatului.

După ce și-a înjunghiat iubita cu cuțitul de mai multe ori, în spate și piept, agresorul a părăsit locul faptei. Echipajul medical chemat de urgență a încercat să o salveze pe tânără, dar aceasta pierduse prea mult sânge și toate eforturile s-au dovedit zadarnice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.