Un administrator la o societate comecială din Vicovu de Jos, ce are ca obiect de activitate exploatarea masei lemnoase, a sesizat poliția despre faptul că în parcela pe care o exploatează din 24 iulie, în locul denumit popular „Dealul Leahului”, un bărbat de 62 ani, din comuna Vicovu de Jos, taie ilegal arbori şi livrează în acelaşi mod material lemnos exploatat de societate.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii secţiei şi ai postului de poliţie Vicovu de Jos au identificat pe un drum neclasificat din zona „Dealul Leahului”, pe raza comunei Vicovu de Jos, un tractor cu remorcă, condus de către un localnic din comuna Vicovu de Jos, în vârstă de 64 ani, care transporta şase buşteni, specia molid, în lungime de 10 metri fiecare, volum total 3,71 mc.

Solicitându-se documentele pentru control, precum şi actele  de provenienţă ale materialului lemnos, conducătorul auto a declarat că nu posedă acte pentru materialul lemnos, declarând că bărbatul de 62 ani i-a indicat trei arbori pe care să-i taie şi să-i transporte la domiciliu, urmând ca acesta să-i elibereze acte de provenienţă.

La solicitarea poliţiştilor, conducătorul i-a condus şi  le-a indicat arborii specia molid pe care i-a tăiat de pe picior, ocazie cu care s-a constatat că aceştia au fost tăiaţi ilegal.

În cauză, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, efectuându-se cercetări pentru instigare la tăiere ilegală şi furt de material lemnos. Cercetările sunt continuate de Secţia 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, urmând a se dispune procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.