Deputatul de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, consideră că proiectul „Școala Altfel” este o idee apreciată de părinți, profesori și elevi.

Această constatare a fost făcută de  prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, într-o nouă postare pe blogul personal.

„Constat cu plăcere că proiectul <Şcoala Altfel> este o idee binevenită pentru școală și mult apreciată de profesori, părinți, elevi şi nu pot să nu îmi amintesc cum a fost demarat acest proiect, ca urmare a prevederilor Legii Educației Naționale nr.1/2011. E foarte adevărat că organizarea unei asemenea săptămâni necesită un efort mai mare din partea tuturor, dar principalii beneficiari sunt copiii care profită din plin de oportunitățile de a învăța altfel: excursii, vizite în muzee și la situri istorice, culturale, economice, ore de lectură sau matematică distractivă, ședințe de teatru, vizionări de spectacole de toate genurile”, a scris pe blog Sanda-Maria Ardeleanu.

Parlamentarul PDL  a spus că miercuri s-a aflat la Voroneț, împreună cu un grup de elevi din Târgu Mureș, care vizitează Bucovina, în cadrul Săptămânii „Școala Altfel”.

Deputatul a notat că „tinerii și cadrele didactice de la o școală din Târgu Mureș au coborât din autocar, emoționați și dornici să vadă diamantul Bucovinei. Au intrat grăbiți în mănăstire, au admirat picturile restaurate, iar apoi, sub ploaia rece, au ascultat-o pe maica-ghid, care le-a explicat semnele și simbolurile de pe pictura exterioară. A „plouat” și cu întrebări. Copiii nu se mai dădeau duși din acel loc sfânt, unic, minunat … Excursia lor continuă cu alte mănăstiri, până la Putna. Un regal patriotic, am putea spune, pe care micii ardeleni îl gustă la noi, în Bucovina!”, și-a încheiat postarea Sanda-Maria Ardeleanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.