Decizia prin care cetăţenii din Republica Moldova nu mai au nevoie de vize şi pot să circule liber în statele Uniunii Europene a fost salutată de deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu.

Sanda-Maria Ardeleanu precizează că în calitate de universitar şi vechi prieten al moldovenilor, studenți și profesori în egală măsură, și nu numai, dar şi ca membru în Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, este foarte fericită pentru că cetățenii Republicii Moldova „s-au eliberat de vize”.

„A fost un vis și iată că a devenit realitate și grație eforturilor României pentru a grăbi luarea acestei măsuri”, a precizat parlamentarul sucevean. Totodată, deputatul PDL a precizat că odată cu eliberarea necesității de a avea viză, chiar și pentru România, studenții basarabeni vor alege să studieze la USV.

„Aștept studenți și colegi moldoveni să vină în universitățile românești. O aștept pe Mariana Chiriță, fostă bursieră „Eugene Ionesco”, care va efectua un stagiu în Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și a cărei venire în România depindea de acest moment”, a declarat Ardeleanu.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.