Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF).

Nominalizarea făcută astăzi, 7 februarie 2013, în cadrul şedintei Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal din Camera Deputaţilor, a fost votată de Plenul Reunit al Parlamentului României.

În urma negocierilor dintre grupurile parlamentare pentru componenţa delegaţiilor permanente la organizaţii parlamentare internaţionale, funcţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la APF a fost una din cele două funcţii care i-au revenit Partidului Democrat Liberal.

Alegerea deputatului Sanda-Maria Ardeleanu în funcţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la APF  vine ca urmare a numeroaselor acţiuni personale pe plan local, naţional şi internaţional în calitate de militant în domeniul Francofoniei precum şi ca un semn de continuitate a activităţilor desfăşurate ca membru în Delegaţia Parlamentului României la APF în legislatura 2008-2012” se arată în comunicatul remis de biroul de comunicare a deputatului PDL.

Pentru această funcţie a optat şi deputatul Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, care a cedat în favoarea deputatului Sanda-Maria Ardeleanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.