Deputatul PNL, Sanda Maria Ardeleanu considera ca reprezentanții Puterii din România, plictisiți să mai ciunțească una dintre cele mai europene legi implementate în sistemul de educație, lansează spre dezbatere un nou Proiect de lege a educației.

Totodata, Ardeleanu sustine ca ideea nu este nouă, ea a „mocnit” ani de zile în Parlament, sub diferite denumiri: Codul educației, Noua Lege a Educației.
”Deci,această „veche lege” se dorește a intra în vigoare chiar din anul școlar 2016-2017. Termenul devine o mare promisiune a inițiatorilor, inconștienți de faptul că o lege în sistemul de învățământ nu poate apărea peste noapte, nici de la un an la altul. Astfel, principiile predictibilității și stabilității sistemului ar fi grav încălcate chiar de cei care le clamează într-un exercițiu retoric artificial”, considera Sanda Maria Ardeleanu.
Ardeleanu a mai subliniat faptul ca a participat la mai multe intalniri cu cadre didactice și părinți,iar la fiecare dezbatere, indiferent de temă, a atins subiectul oportunității unei noi legi a educației, iar părerea generală a fost una clară: sistemul nu mai poate suporta un nou restart, un nou punct zero.
”rocesul de restaurație pe care și-l propune Guvernul PSD, alături de actuali și foști miniștri, este „vândut” în spațiul public sub forma unui fals proiect de lege, în care sunt introduse noi testări, noi examene, care nu fac altceva decât să ne întoarcă în timp, măcar cu 20 de ani. Într-un mod inexplicabil sunt reluate în discuție, ca și cum ele nu ar funcționa deja în baza legii existente, chestiuni ca: debirocratizarea, finanțarea per elev, modernizarea programelor curriculare, autonomia universitară, creșterea nivelului de internaționalizare a universităților, dar și altele”, sustine Sanda Maria Ardeleanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.