Infractor minor! Un băiat de 12 ani, din localitatea Voitinel, e specialist în furtul din autoturisme. Prejudiciile cauzate de minor prin furturi se ridică la suma de aproximativ 5 mii de lei și 160 euro.

Poliţiştii Postului de poliţie Voitinel au fost sesizaţi la 21 august de o femeie de 40 ani, din localitate, despre faptul că în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 13.00 – 14.00, a lăsat  autoturismul într-o parcare din localitate, pentru a aduna fânul de pe o suprafaţă de teren din apropiere.  În momentul în care a revenit, a constatat că din portofelul ce îl avea lăsat la vedere în apropierea manetei schimbătorului de viteze,  îi lipseşte suma de 100 euro şi 50 lei și un memory-stick pe care era înregistrată muzică.

În urma investigaţiilor efectuate, polițiștii au reușit identificarea autorului furtului ca fiind minorul de 12 ani, localnic. În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că minorul a mai comis şi alte fapte de furt. La 11 august, respectivul a sustras din autoturismul aparţinând unui bărbat de 32 ani, din comuna Voitinel, ce se afla parcat pe drumul din apropierea locuinţei şi avea portierele neasigurate, suma de 5 lei şi patru chei fixate pe un inel metalic. La 17 august a pătruns în autoturismul proprietatea unei femei de 47 ani, din aceeași comună, ce se afla parcat în fața unui magazin şi avea portierele neasigurate, de unde a sustras suma de 1.000 lei şi 60 euro. La 18 august, a pătruns în autoturismul proprietatea unui bărbat din comuna Vicovu de Jos, ce se afla parcat în afara părţii carosabile a D.C. Pietroasa, în localitatea Voitinel, iar din interior a sustras două telefoane mobile.

Părţile vătămate identificate şi invitate la sediul de poliţie au declarat că nu au sesizat poliţia despre furturile comise şi nu ridică pretenţii materiale faţă de autor, fiindu-le restituite bunurile şi sumele de bani sustrase.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 90 %. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a minorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.