Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a sfătuit o femeie care voia să ştie cum poate ţine postul dacă soţul ei este „pasional” să găsească „o modalitate de a-i împlini” dorinţa, pentru „armonia şi unitatea familiei”.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de o femeie, într-o emisiune la Radio Dobrogea, cum poate ţine postul, având în vedere că are un soţ pasional, iar dacă îl refuză o ameninţă.

  • “Este bine să ţii rânduiala, dar pentru armonia şi unitatea familiei, este bine să găseşti şi o modalitate de a împlini.
  • Sunt multe situaţii, noi le întâlnim, duhovnicii, astfel de situaţii. Nu trebuie duse lucrurile la extrem, dar cu blândeţe, poate pe parcurs, va înţelege că trebuie să fie socotite nu toate zilele la fel şi să avem discernământ. Să distingem timpul de orice altă patimă. (…)
  • Îşi aparţin unul altuia. Nu mai are el ce e al lui, nici ea ce e al ei şi aparţin unul altuia. Familia este ca o singură făptură. (…) Iubirea toate le nădăjduieşte, toate le rabdă”, a răspuns Arhiepiscopul Tomisului, citat de News.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.