Printr-un comunicat de presă, șefa Serviciului Arhivele Naționale secția din Suceava, Simona Palagheanu, a făcut câteva precizări cu privire la situația spațiilor în care această instituție își desfășoară activitatea, arătând că Arhivele Naționale nu au spații în administrare directă, ci doar în folosință. Reacția instituției vine ca urmare a declarației făcute de președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, care a afirmat că Arhivele Naţionale Suceava au fost notificate de mai mult timp şi că trebuie să-şi găsească un nou sediu, întrucât clădirea în care funcţionează în prezent şi care aparţine CJ Suceava se modernizează printr-un proiect european.

Potrivit sursei citate, Arhivele Naționale secția Suceava ocupă spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea în mod legal din 1969, dar nu se pot muta decât într-un spaţiu amenajat special pentru funcţionarea şi conservarea documentelor, ceea ce nu a fost cazul până în prezent.

„Arhivele Naţionale sunt dispuse să dea curs solicitărilor Consiliului Judeţean Suceava în vederea realizării proiectului. Totodată, ne dorim să fim în legătură cu toţi factorii responsabili din Ministerul Afacerilor Interne şi cu autorităţile locale, în vederea identificării unei soluţii în zilele următoare”, a declarat Simona Palagheanu.

Conform șefului Serviciului Arhivele Naționale secția Suceava, instituția pe care o conduce şi conducerea Arhivelor Naţionale ale României au făcut demersurile necesare, în limitele competenţelor legale, pentru rezolvarea situaţiei.

Trebuie amintit că în cursul săptămânii viitoare, reprezentanți din Ministerul Afacerilor Interne și cei de la Arhivele Naționale vor fi la Suceava, pentru a găsi o soluție viabilă și a identifica sediul unde va funcționa secția SJAN din municipiul reședință de județ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.