Polițiștii au dispus anularea autorizării și retragerea permisului de armă asupra unui cetățean din comuna Cacica, după ce au constatat că acesta deține materii explozive fără drept.

Astăzi, 12 noiembrie, în cadrul unei acţiuni organizate de poliţiştii suceveni pe linia verificării modului în care sunt păstrate și asigurate armele de vânătoare de către titularii din zona localităţilor Todirești, Cacica și Cajvana, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat un control și la domiciliul unui bărbat de 43 de ani din comuna Cacica, posesor al permisului de armă din anul 2000, având înscrise o armă de vânătoare de calibrul 30.06, o armă de vânătoare de calibrul 12 și o armă de vânătoare de calibrul 16.

Polițiștii au găsit în lada de păstrare a armelor un număr de 45 de capse pentru cartuşe de vânătoare în stare de funcționare și un recipient din plastic în care se afla cantitatea de 50 de grame de pulbere activă pentru cartușe de vânătoare. Cu privire la capsele și pulberea găsite, bărbatul a declarat că le are de mai mult timp și că nu cunoștea faptul că deținerea acestora este interzisă de lege.

Tot cu ocazia controlului, s-a constatat că în lada metalică de păstrare a armelor se aflau numai primele două arme descrise mai sus, cealaltă fiind adusă de soția acestuia dintr-o altă încăpere, unde se afla neasigurată corespunzător și asamblată pentru a fi folosită.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,deținere de materii explozive fără drept’’, faptă prevăzutăși pedepsită de art.37 alin.1 din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive, republicată.

De asemenea, s-a procedat la ridicarea în vederea cercetărilor și a confiscării a celor 45 de capse pentru cartușe de vânătoare și a 50 de grame de pulbere.

Totodată, faţă de cetățeanul din Cacica s-a dispus măsura de anulare a autorizării și retragerea permisului de armă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.