Polițiștii orașului Siret au organizat o acțiune pe linia depistării deținătorilor ilegali de arme și muniții și a respectării prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor modificată, de către deținătorii legali de arme de pe raza orașului Siret și de pe raza de competență a Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți.

În urma activităților informativ-operative desfășurate, s-a reușit documentarea activității infracționale a unui bărbat de 29 ani, din comuna Zamostea și unul de 57 ani, din oraşul Siret, despre care existau date și informații că dețin la domiciliu, fără forme legale, arme de vânătoare.

În urma probatoriului administrat, la 11 iulie s-a dispus începerea urmăririi penale față de cei doi, fiind obținute de la Judecătoria Rădăuți, în două cauze penale, un număr de 3 autorizații pentru efectuarea de percheziții domiciliare.

La 12 iulie, începând cu ora 06:00, au fost puse în executare autorizațiile emise de instanța de judecată. Cu ocazia percheziției efectuate la locuința deținută de primul suspect, în localitatea Badragi, comuna Zamostea, a fost identificată o armă cu aer comprimat calibrul 4,5 mm,  precum și 3 cutii metalice cu proiectilele aferente, calibrul 4,5 mm.

La percheziția efectuată la domiciliul bărbatului de 57 ani a fost descoperită o armă cu aer comprimat de proveniență chinezească, calibrul 4,5 mm, fără elemente de identificare.

Cele două arme şi muniţia aferentă au fost ridicate. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de deținere fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, faptă prevăzută și pedepsită de art. 134 din Legea nr. 295/2004, urmând să se dispună procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.