Ştim cu toţii care sunt metodele prin care ne putem relaxa. Doar că, în agitaţia zilelor, uităm să ne dedicăm timp şi unor astfel de momente în viaţă. Cu toate acestea, să redescoperim plăcerea relaxării este mai mult decât o invitaţie; este o nevoie din când în când. Cu tehnici combinate într-un masaj, relaxarea nu are cum să lipsească.

Un truc în ceea ce priveşte relaxarea ţine de aromaterapie. Se ştie mereu că un miros aparte este ceea ce îmbie, ceea ce induce starea de bine. Şi pentru că un miros natural este de apreciat şi nu unul sintetic, iată câteva idei de pus în practică pentru un masaj plăcut:

Vanilie

Cu aroma sa dulce ca de bomboane, vanilia se ştie că este plăcerea vinovată atât a femeilor cât şi a bărbaţilor. Este totodată şi aroma comună pentru lumânări şi loţiuni aşa că nu îţi va fi greu de găsit pe piaţă. Se poate combina cu orice aromă, de la cea fructată şi până la cea naturală, cu iz de iarbă proaspătă.

Iasomia

Combinată foarte bine cu aromă de trandafir sau aromele citrice, iasomia aduce o notă senzuală. Preferă acest parfum pentru a reaprinde flacăra pasiunii; cel puţin asta spun specialiştii, declarând că iasomia este printre favorite la acest capitol.

Ghimbirul

Nu numai folosit în mâncăruri, ghimbirul este elixir al tinereţii. Pentru aromaterapie şi pentru un masaj cu iz exotic poţi opta pentru o astfel de aromă să îţi influenţeze nivelul de energie, pentru a-ţi reda o stare de echilibru totodatǎ.

Lavanda

Şi ea parte din categoria acelor arome care te ajută să te relaxezi, lavanda este cunoscută şi pentru puterea sa aromatică de a alunga durerile de cap, printre altele. Într-o notă erotică, lavanda este cea care stimulează şi îţi oferă un cadru propice pentru etapa de seducţie. Foloseşte-o în toate formele, de la planta în sine şi până la extracte, uleiuri esenţiale sau arome ale lumânărilor parfumate.

Lime-ul

Şi el parte din ingredientele ce mai degrabă le găseşti în bucătărie, lime-ul este fără doar şi poate de încercat şi pentru sesiuni de masaj. Din punct de vedere al puterii sale de afroidisiac, lime-ul este revigorant, exploziv, sursă de energie.

Busuiocul

Îl poţi combina destul de uşor şi cu alte arome precum bergamota sau salvia. Relaxarea ce vine din masajul realizat cu uleiuri pe bazǎ de busuioc este cea stimulantǎ în adevăratul sens al cuvântului. Merită şi el încercat, cel puţin o dată.

În ultimul timp segmentul ce ţine de masaje este tot mai dezvoltat. Se pune un mare accent şi pe partea de erotic, de stimulare a vieţii intime. A apărut un mare interes pentru idei în ceea ce priveşte experienţa de acest gen. Nu este de mirare că statisticile arată creştere în interesul pentru tematici precum online tantric massage. Ne modernizăm, căutăm idei noi şi experimentăm tot mai multe. Cert este că ne dorim să ne relaxăm la cote înalte, pe măsură nivelul de stres ce este tot mai ridicat în lumea şi societatea modernă.

One Response

  1. Angela

    Foarte bun articol, masajul de relaxare este esential in aceasta era a vitezei unde stresul este foarte mare si trebuie sa facem tot posibilul pentru a-l diminua.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.