În perioada 13-14 iulie a avut loc, la Cernăuți,  ediția a XIV-a a Festivalului-Concurs Internațional de Muzică Populara Românească „În grădina cu flori multe”,  organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți, în parteneriat cu Asociația PRO-SMEC Moțca, Consiliul Județean Iași și Filarmonica Regională „Dimitri Gnatiuk” Cernăuți.

La acest eveniment au luat parte participanți din Ucraina, dar și din multe județe din România, festivalul reunind de la an la an artiști tot mai valoroși.

De asemenea, anul acesta invitații speciali au fost artiștii de la Ansamblul Folcloric „Gura Izvorului”, din Vatra Moldoviței, care au evoluat în cadrul Galei Festivalului, aceștia bucurându-se de o primire la fel de călduroasă ca acum câțiva ani când au câștigat Trofeul Festivalului.

Ilaria Pușcă, coordonatorul ansamblului, a declarat că de Iurie Levcic și de comunitatea din Cernăuți pe artiștii de la Vatra Moldoviței îi leagă o veche și sinceră prietenie.

Îi mulțumim domnului director Iurie Levcic pentru invitația din Spectacolul de Gală al Festivalului Internațional de Folclor «În grădina cu flori multe» de la Cernăuți, Ucraina. Felicitări pentru organizarea ireproșabilă, pentru dragostea și dăruirea întru dăinuirea românismului în vechile sale hotare. De asemenea, le mulțumesc și celor mici și mari de la Gura Izvorului, pentru aceeași dragă pasiune, a trăiniciei tradițiilor și valorilor străvechi din Vatra Moldoviței”, a declarat directorul Școlii din Vatra Moldoviței, prof.pt.înv.primar, Ilaria Pușcă, cea care este sufletul ansamblului din comună.

De menționat este și că festivalul a avut sprijinul Consulatului General al României la Cernăuți, îndeosebi a Eleonorei Moldovan, consulul general al României la Cernăuți. La eveniment a participat și Veaceslav Șaramet, secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care s-a declarat profund impresionat de programul artistic al ansamblului din Vatra Moldoviței, drept dovadă acesta le-a lansat și alte invitații la evenimente marcante, atât din România, cât și din Ucraina.

 

Acest festival, care se desfășoară an de an la Cernăuți, are drept scop lansarea și încurajarea tinerilor artiști, precum și promovarea și stimularea celor mai autentici şi mai talentaţi propagatori ai cântecului şi dansului popular românesc.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.