Așa cum deja se știe, Grigore Gherman este, pe lângă un artist extrem de iubit, și un profesor care reușește să le transmită elevilor săi dragostea pentru folclorul autentic. Cunoscut ca un artist cu o cultură muzicală deosebită, care pune la loc de cinste tot ce culege din folclorul de odinioară, Grigore Gherman împărtășește și cu elevii săi cunoștințele pe care le deține.

Toată această dragoste pentru muzica populară se materializează și în proiecte frumoase, care vin ca o încununare a muncii depuse de artist cu elevii săi.

Cel mai nou proiect poartă numele de „Aici, în România”, și se referă la  26 de melodii, dintre care 24 sunt făcute de Grigore Gherman (text și muzică). Aici, pe acest album, Grigore Gherman apare ca profesor, textier și compozitor.

Așa se face că astăzi 21 dintre elevii săi  se bucură de acest album, dar mai ales de un text și o melodie făcute special pentru ei.

„Albumul a apărut deja și este o producție AnaSound. Este un album dedicat copiilor și mai ales temelor pe care le pot cânta copiii, pentru că în ultima perioadă copiii cântă cântece mature, de dragoste, de casă, de înstrăinare. Cred eu că aceste teme nu li se potrivesc,  de aceea am ales să fac aceste cântece care pot fi cântate de copii la concursuri”, a declarat Grigore Gherman.

Trebuie spus că pe acest album se află melodii interpretate de unii elevi care  au premii internaționale (în Moscova, la Festivalul Katiusha, în Italia, EuroKids ).

„De ce «Aici, în România»? Pentru că elevii își cântă dragostea față de părinți, de copilărie, de sat, de țară. Pe album sunt incluse și două colaje cu melodii din repertoriul artiștilor din Generația de Aur, care nu mai sunt în viață”, a mai spus artistul.

Acest album este un rod al muncii  Marioarei Man Gheorghe, mama artistei Elena Gheorghe, și a artistului Grigore Gherman, amândoi fiind îndrumătorii grupului „Mlădițe Ilfovene”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.