Cei care intenționează să își construiască o casă pe terenurile din cartierul Europa, primesc astăzi o veste bună. Pentru ei a fost aprobat un proiect de asfaltare a celor cinci străzi existente, după ce o parte din utilități au fost deja introduse în zonă.

Vești bune pentru cei din Cartierul Europa„O altă problemă, mult așteptată de sucevenii care au suprafață de teren de 300 de metri pătrați în zona cartierului Europa. A fost întocmită documentația pentru drumuri și parcări în cartierul de locuințe din zona Europa. Valoarea totală este de 2.203.346 euro plus TVA, și vor fi asfaltate toate cele cinci străzi de acolo, Paris, Viena, Madrid, Lodra și Berlin”, anunță primarul.

Pentru că rețeaua de apa și canalizare este deja în cartier, covorul asfaltic poate fi așezat. În plus, rețeaua de energie electrică este și ea în faza finală a proiectului, astfel că, în curând, cele 142 de familii tinere care vor locui acolo nu vor duce lipsă de nicio utilitate.

„Anul trecut s-a adus în zonă apa și canalizarea, la fel a fost pregătită și documentația pentru energia electrică și vrem să demarăm și acest proiect de asfaltare a drumurilor din zonă și a parcărilor din cartier, în așa fel încât oamenii care au început să construiască acolo și cei cărora li s-a  aprobat să poată construi, să poată avea acces.  Eu sunt convins că în perioada cea mai scurtă de timp se vor demara lucrările în zonă. Așa cum am spus, am estimat pe ideea că vom încasa niște bani din cartierul Dealul Mănăstirii pe suprafețele de teren de acolo. Deocamdată nu s-a vândut nicio suprafață de teren. Sigur, prețul este al pieței și deocamdată mai așteptăm”, a conchis Lungu.

Cartierul Europa a fost înființat acum patru ani, în luna mai, pe terenurile publice din zona Tătărași. Acolo sunt repartizate 142 de loturi de teren aferente beneficiarilor legii 15/2003, care acordă tinerilor fără proprietăți o suprafață de teren, din terenurile primăriei, pentru a-și construi o casă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.