Două străzi sucevene sunt prevăzute în lista de investiții a orașului Suceava, mai exact pe lista asfaltărilor.

Este vorba de străzile Mihail Sadoveanu și Bogdan Vodă, străzi care de mulți ani se află pe lista de promisiuni a administrației locale. De această dată s-a depus dosarul pentru licitație la SEAP, astfel că primul pas este făcut. Mai urmează etapa licitației și să sperăm că până la sfârșitul anului locuitorii din zonă vor putea circul pe un drum reabilitat.

„Iată că le-a venit rândul și celor două străzi care trebuiau asfaltate de mult, Mihail Sadoveanu și Bogdan Vodă. Am dat tot pe SEAP, dosarul pentru licitație electronică pentru a vedea cine se va ocupa de aceste străzi, așteptăm deocamdată să vedem data la care va fi setată licitația. Deocamdată vorbim de o sumă totală pentru cele două străzi de aproximativ 3 milioane de lei”, anunță primarul.

Cele două străzi în cauză se află în zona nord-estică a orașului în cartierul Zamca, respectiv Hrăbărie  – în zona dintre Zamca și strada Traian Vuia și au disperată nevoie de reabilitare.

„Se știe că aceste străzi sunt de câțiva ani pe lista de investiții a primăriei, din păcate ele nu au putut fi asfaltate până în acest moment, deoarece acolo au fost aduse apa și canalizarea pe fonduri europene; s-au finalizat între timp lucrările de apă și canalizare pe ambele străzi la sfârșitul anului trecut. Pe Mihail Sadoveanu s-a lucrat foarte greu, în condiții grele de adâncime, 6 metri la lucrările de canalizare și sigur că a venit rândul să fie asfaltată. Deocamdată noi nu mai putem face nimic, așteptăm de la SEAP să vină data și perioada stabilită pentru licitație”, mai adaugă edilul.

Restul lucrărilor de reabilitare sunt și ele în grafic, cu o mică întârziere din cauza vremii nefavorabile, așa cum explică Ion Lungu. Desigur, cele 2-5 grade Celsius din zilele trecute au speriat asfaltatorii pentru că formula lor de covor asfaltic nu rezistă la astfel de „temperaturi extreme”.

„În același timp, așa cum știți deja, se lucrează intens la asfaltarea străzilor din municipiu. Avem acel program de 200 de străzi în care vrem să reabilităm peste 200 de străzi asfaltate. Din păcate, la începutul săptămânii a fost frig și nu a fost posibil să lucrăm, abia de marți seara s-au reînceput lucrările pe strada Zorilor și pe celelalte străzi, în măsura în care vremea ne permite. Sigur, noi am dori să terminăm cât mai multe lucrări până la sărbătorile pascale să fie disconfortul cât mai mic al cetățenilor din zonă, dar în același timp trebuie să ne grăbim încet, pentru că în măsura în care nu respectăm condițiile tehnice nu vrem să facem lucrări care să nu fie de calitate”, afirmă Lungu.

Să sperăm că măcar până la toamnă lucrurile se vor finaliza, pentru a oferi sucevenilor șansa de a călca pe asfalt și nu prin bălți ca toamna și iarna trecută.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.