În cadrul Sălii „Ștefan cel Mare” din Palatul Administrativ, Asociația Națională Cultul Eroilor “Regina Maria” – filiala Suceava „Plăieșii” și-a prezentat activitatea desfășurată în anul 2018 și proiectele pregătite pentru acest an.

Evenimentul s-a bucurat de atenția și prezența autorităților județene și locale – prefectul Mirela Elena Adomnicăi, vicepreședintele Consiliului Județean Gheorghe Niță, primarul Ion Lungu-, a vicepreședintelui Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, col. (r) Paul Valerian Timofte.
Nu în ultimul rând, au răspuns invitației adresate de conducerea filialei „Plăieșii” episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Prea Sfinția Sa Damaschin, reprezentanți la vârful instituțiilor locale aflate în structura Ministerului de Interne, de la Centrul Militar Județean și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni.
Nu au lipsit reprezentanți ai filialei județene “Petru Mușat” a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere și ai Asociației Veteranilor de Război, primarii unor localități sucevene, elevi.
În acest cadru, col. rezervă Constantin Crăciun și-a prezentat volumul “Eroi ai hărții mele”, care cuprinde povestiri cu o mare încărcătură emoțională, relatată de veterani, a spus autorul.
Organizatorii nu au uitat de Ziua femeii, astfel că au oferit, în avans, buchete de flori doamnelor și domnișoarelor prezente.
Filiala „Plăieșii” face parte din Asociația Națională Cultul Eroilor Regina Maria și are ca misiune, în primul rând, „promovarea sentimentului de prețuire a faptelor tuturor eroilor și martirilor care și-au jertfit viața pe altarul patriei – fără deosebire de religie sau origine etnică”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.