Asocierea stațiunilor de interes national din județul Suceava prinde contur. Astăzi, 21 ianuarie, în Sala Oglinzilor din Vatra Dornei, s-au întâlnit într-o ședință comună, consilierii locali ai municipiilor Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc și ai orașului Gura Humorului, pentru a se lua o serie de hotărâri în privința înființării unei asociații turistice a celor trei stațiuni, având ca partener Consiliul Județean Suceava.

„Ce vrem să începem astăzi, aș vea să fie ca un semnal în ajunul lui 24 ianuarie pentru că, peste trei zile sărbătorim Mica Unire, și noi încercăm la Vatra Dornei o unire. Vreau să-i felicit pe primari pentru înțelepciunea și maturitratea de care au dat dovadă. Au convocat astăzi plenul Consiliilor Locale municipale și orășenești de la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, în Sala Oglinzilor din Vatra Dornei”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Flutur a precizat că își propune ca județul Suceava să atragă cât mai mulți turiști, iar pentru asta propune o dezvoltare inteligentă a zonei.

„Dacă în exercițiul acesta 2013-2020 nu a mers o asociere … să știți că finanțarea României pentru următorul mandat va fi pe cinci piloni, unul dintre ei este dezvoltarea inteligentă a României. Inteligent înseamnă se investești în ceea ce se potrivește, ce ai tu ca resursă, iar dacă Bucovina are ca resursă turismul trebuie să ne dezvoltăm inteligent pentru a face față competiției din jurul nostru. Sunt multe domenii în care trebuie să ne dezvoltăm inteligent dar astă e apelul să facem un pas înainte să ne asociem să fim mai puternici și să ne dezvoltăm  potențialul turistic uriaș pe care îl avem Bucovina”, a precizat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că  „nu este suficient că am avut 420 de mii de turiști în 2018. Dorna avea undeva în jur de 50 de mii de turiști, Humorul 60 de mii, iar Câmpulungul în jur de 16 mii”, a precizat Gheorghe Flutur.  

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.